Bomboane
Ingrediente:
lapte 100 ml
zahar 70 g
miere zaharisita 250 g
Mod de preparare
Zaharul, mierea si laptele se pun intr-o cratita si se lasa sa fiarba pe
aburi.
Cand crema este gata observam ca este omogena si se intinde.
Se
lasa la racit putin. Crema se pune pe o planseta presarata cu zahar pudra si se ruleaza ca un salam subtire.
Se taie apoi cu un cutit in mai multe parti sub forma de bomboane.
Pentru a arata mai bine se pot impacheta in staniol.
Ingrediente:
1 cutie lapte condensat(400 gr)
100 gr unt
2 linguri miere
2 linguri cacao
10 biscuiti
Mod de preparare
Se pun ingredientele intr-o craticioara la foc mic si se amesteca
continuu 25 de min,pana se caramelizeaza.
Se rup bucatele mici
biscuitii si se amesteca in compozitie.
Se lasa sa se raceasca, se
modeleaza bilute mici si se tavalesc prin miez de nuca de cocos, nuca
pisata sau cacao.
Se lasa la frigider sa se intareasca.
Bomboane cu miere
Ingrediente:1 lingura miere,
250 g zahar,
1 lingura otet,
putina apa.
Amestecam toate ingredientele si lasam sa fiarba pana la taria de fondanta. Luam compozitia de pe foc si o turnam pe o tava unsa cu ceara.
Dupa ce s-a racit, o taiem in cuburi mici.
Sugiuc cu miere
Ingrediente:
100 g miere,
100 g alune,
200 g pesmet de turtă dulce,
2 linguri rom,
1/2 linguriţă (împreună) scorţişoară şi cuişoare pisat.
Mod de preparare
Incălzim moderat mierea, într-un vas pe aburi, adăugăm alunele pisate sau date prin maşină, pesmetul de turtă dulce, romul, scorţişoara şi cuişoarele.
100 g alune,
200 g pesmet de turtă dulce,
2 linguri rom,
1/2 linguriţă (împreună) scorţişoară şi cuişoare pisat.
Mod de preparare
Incălzim moderat mierea, într-un vas pe aburi, adăugăm alunele pisate sau date prin maşină, pesmetul de turtă dulce, romul, scorţişoara şi cuişoarele.
Amestecăm bine şi răsturnăm compoziţia pe o planşetă
presărată cu zahăr pudră, unde o modelăm în formă de salam.
O lăsăm să stea, până a doua zi, într-un loc rece şi uscat; tăiem felii de cca 1 cm grosime, pe care le acoperim cu glazură de rom şi le decorăm cu migdale.
O lăsăm să stea, până a doua zi, într-un loc rece şi uscat; tăiem felii de cca 1 cm grosime, pe care le acoperim cu glazură de rom şi le decorăm cu migdale.