Apiterapie

   Miez de nuca cu miere. 

 Mierea şi nucile au efecte uluitoare asupra organismului, consumate atât separat, dar mai ales în amestec. 
 Combinaţia dintre acestea devine un adevărat medicament natural. 
 Această combinaţie îţi asigură necesarul de vitamine, minerale, proteine, grăsimi şi carbohidraţi, acţionând benefic asupra organismului. 
 Ai nevoie de jumătate de kilogram de miere şi jumătate de kilogram de miez de nucă măcinat.
 Ingredientele trebuie amestecate bine, iar din compoziţia obţinută poţi lua câte o linguriţă de trei ori pe zi. 

 Macerat de hrean cu miere 
  Ingrediente:
  -  10 linguri de hrean ras 
  -  20 de linguri de miere 
  -  5 linguri de suc de lămâie 
  Mod de preparare: 
  Toate ingredientele se amestecă și se omogenizează bine, iar apoi se pun într-un borcan de sticlă, pe care îl închideți ermetic. 
  Trebuie lăsat la macerat timp de 3-4 zile. 
  Mod de administrare: 
  Pentru răceală și gripă, tuse sau infecții respiratorii se administrează câte 1-2 lingurițe de macerat de 4 ori pe zi. 
  Pentru cura anti-parazitară și de întărire a sistemului imunitar se iau câte două lingurițe pe zi timp de 20 de zile la copii și 40 de zile la adult. 
  Precauții: Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

 


  Administrarea laptisorului de matca în cazul diabetului conduce la o ameliorare a glicemiei într-un timp relativ scurt şi la evitarea fluctuaţiilor extrem de periculoase ale acesteia. În plus, acţiunea lăptişorului de matcă persistă încă o bună perioadă de timp după terminarea curei.
  Lăptişorul de matcă este capabil să regleze glicemia prin susţinerea transformării glucozei în grăsimi, care sunt apoi stocate ca rezervă de energie.
  Tratament pentru bolnavii de diabet:
  – laptisor de matca liofilizat, un gram pe zi, la mese, timp de 2-5 luni;
  – polen si laptisor de matca timp de 21 zile, inainte de micul dejun;
  – extract de propolis 30%, in cicluri de 7 zile, cate 10 ml zilnic.
  Concomitent cu aceste tratamente se va tine un regim bogat in crom, urmarindu-se permanent starea pacientului.
  In cazul celor aflaţi sub tratament cu insulină, este necesar să fie monitorizat cu atenţie glicemia, deoarece lăptişorul de matcă va face să se diminueze !
  În afară de reglarea glicemiei, lăptişorul de matcă pur intervine în mod benefic şi prin accelerarea metabolismului, creşterea capacităţii de apărare a organismului, inclusiv prin creşterea capacităţii antioxidative.
 Lăptişorulde matcă, se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20-30 minute înainte de masă. Doza uzuală este de 0,5 g/zi pentru copii şi 1-2 g/zi pentru adulţi. Acesta se poate omogeniza şi în miere (de exemplu: 10g lăptișor de matcă pur ECO în 500g miere crudă), iar în acest caz doza uzuală este de 1-2 lingurițe/zi pentru copii şi 1-2 linguri/zi pentru adulţi.  
 Faringo-amigdalita 
  Aceasta afectiune este la fel de severa precum gripa si nu ar trebui nicidecum netratata. Faringo-amigdalita se manifesta prin frisoane, febra si dureri in gat. 
  Pentru a preveni agravarea acestei boli luati zilnic pana la vindecare cate 10 picaturi de tinctura de propolis, cu o cana de ceai de musetel, de 2-3 ori pe zi. 
  Inainte de fiecare inghititura, faceti gargara cu acest amestec. 
  Arsuri si opariri 
  Mierea și tinctura de propolis sunt remedii naturale foarte eficiente pentru arsuri, și mai ales pentru opărire. 
  Unge arsura cu miere dupa ce speli cu apa rece. Indicat este ca orice arsură să rămână liberă, neacoperită, dar dacă acest lucru nu este posibil, pune o folie de plastic peste miere și abia apoi se bandajează, repetându-se operația dimineața și seara, după ce s-a spălat locul cu ceai de tei sau mușețel. 
  Dacă nu ești alergic la propolis, tinctura este una dintre cele mai rapide și eficiente remedii. 
  Vindecarea rănii se poate vedea sub ochiul liber, imediat cum pui tinctura de propolis pe arsură, rana se va retrage.  
 
 Tensiune şi dureri de cap.
 Dacă ai tensiune, este recomandat să consumi aproximativ 100 g nuci cu miere în fiecare zi, timp de 45 de zile. Combinaţia te scapă şi de durerile de cap. Împotriva acestei afecţiuni trebuie să iei două linguriţe din tratamentul natural pe zi.   

 Insomnie şi ulcer. 

 Pentru această problemă de sănătate, tratamentul natural trebuie preparat astfel. Ai nevoie de 20 g miez de nucă pisat, pe care trebuie să le amesteci cu apă fiartă. Vei obţine un fel de lapte în care trebuie să adaugi 2 linguriţe de miere. 
Dacă ai probleme cu stomacul, bea câte 2-3 linguriţe din această băutură cu câte o oră înainte de fiecare masă. 
 Împotriva anemiei.
 Ai nevoie de 500 g miere, 500 g nuci pisate şi de sucul de la o jumătate de lămâie. Ingre-dientele se amestecă şi se lasă într-un -borcan închis ermetic. 
 Pentru tratarea anemiei se ia câte o linguriţă din acest amestec de trei ori pe zi, cel puţin o lună. 

  Tratament hepatite A. B. C 

  Mierea de albine, polenul si propolisul si-au demonstrat eficacitatea in tratamentul bolilor hepatice cronice, actionand atat la nivel local cat si general. 
  Polenul recoltat de albine este considerat unul dintre cei mai sanatosi nutrienti pe care natura ii poate pune la dispozitie. 
  Polenul crud este un produs cu o valoare inestimabile, o veritabila minune a stupului! 
  Pastura este polen fermentat in conditii naturale in stup, adus in fagure impreuna cu miere si enzime si sigilat cu ceara. 
  Are compoziţia chimică a polenurilor din care provine: glucide, lipide, proteine, aminoacizi, vitamine, minerale, oligoelemente (sodiu, potasiu, nichel, titan, vanadiu, crom, fosfor, zirconiu, beriliu, magneziu, mangan, molibden, cupru, calciu etc), un factor antibiotic, un factor de creştere, hormoni naturali, enzime. Pe timp de iarnă, păstura constituie hrana proteică a albinei. 
  Administrarea polenului si pasturii, in amestec cu miere are efecte deosebite in cazul bolilor hepatice cronice si rezultatele sunt vizibile in 3-4 saptamani. 
  Polenul si pastura hranesc si regenereaza ficatul, datorită compoziţiei bogate în aminoacizi esenţiali şi în vitamine, fiind considerate cele mai bune alimente pentru ficat. 
  In afectiunile hepatice actiunea pasturii este cu adevarat remarcabila, inregistrandu-se rezultate de exceptie in hepatite acute si cronice, in ciroze uscate sau umede. 
  La suferinzii de hepatită cronică sau la cei aflați în convalescență, se recomandă polen, câte 10 g de 3 ori pe zi, după mesele principale. Tratamentul trebuie să dureze maximum 6 luni. 
  Păstura, se administrează la fel ca polenul, de 3 ori pe zi, după mesele principale (câte 10 g). Tratamentul se ține 1 lună. 
  Alte preparate: 
  1. Amestec de produse apicole: păstură, lăptișor de matcă, extract de propolis și miere cu polen, câte 20 g de 3 ori pe zi. Tratamentul se ține 2 luni și jumătate. 
  2. Amestec din urmatoarele produse: miere de albine, polen, fructe de armurariu, fructe de catina. 
  3. Polenu, fructele de armurariu si fructele de catina se macina. 
  Se amesteca si se adminitreaza 1 lingura de 3 ori pe zi, inainte de mese, timp de 2-3 luni de zile. 
  In cazul afectiunilor hepatice severe (hepatite de tip: A, B, C, ciroze), doza va creste la 30 g/zi, administrarea se va face in trei prize (circa 10 g/administrare) si pe cat posibil intre mese, adica la o ora si jumatate sau doua dupa masa. 
  În urma administrării de păstură, s-a observat că timpii de refacere sunt extrem de scurţi, variind între o lună şi trei luni la hepatita A şi B. În cazul hepatitei C, refacerea integrală a ţesutului ficatului ajunge în cele mai grave cazuri la 1 an.

MIERE de albine cu CATINA

 Catina cu miere de albine este leac universal. Conține de 10 ori mai multă Vitamina C decât citricele și de 2 ori mai multă decât măceșele.
 Conține alte vitamine și elemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, beta caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu. 
 Preparare:
 Intr-un borcan de 800 ml, se zdrobesc 500 g boabe de catina, peste care se adauga 500 g miere. Se lasa la macerat 3 saptamani in borcan inchis frigider. 
 Se consuma zilnic cate o lingurita din acest preparat si astfel organismul este fortificat. 
 Catina cu miere astfel pregatita, poate fi folosita la prepararea unui medicament si mai puternic. 
 Se amesteca într-un litru de compozitie, 500ml catina cu miere de albine, 100ml suc de aloe vera, 50ml pasta de usturoi, macerat de afine si 5-6 linguri de polen (crud sau pulbere). 
 Acest produs este mai mult decât poate avea nevoie orice boală ca să dispara din corpul tau.